spectaculum

Vyberte váš jazyk

 fb black  yt black

bands up logo
SUMMER TIME POP logo 2021
BaMhiL
svetova stiavnica

Riaditeľka Spectaculum zastupuje plejádu hudobníkov a popritom organizuje koncerty a festivaly na Slovenku. Svoje skúsenosti získava navštevovaním medzinárodných podujatí pre hudobných profesionálov. Viac sa dozviete v rozhovore

Hudobníkov, ktorých zastupujeme  

 svetova stiavnica

 

Svetová Štiavnica

V máji 2019 sme začali tradíciu medzinárodného festivalu so zameraním na world music. V spolupráci s Mestom Banská Štiavnica vzniklo nové, dvojdňové podujatie. Cieľom festivalu je predstaviť prepojenie moderného sveta a tradícií. Spojenie pôvodnej hudby rôznych krajín s moderným poňatím interpretácie. V tomto duchu je zámerom podpora prepojenia starého sveta s novým myslením historického mesta v srdci Slovenska. Chceme búrať predsudky voči iným kultúram, národom, národnostiam, rasám či pohlaviam. To podporuje aj sprievodný program vo forme verejných či školských prednášok, diskusií a workshopov na témy spoznávania iných národov, kultúr, názorov s cieľom vzájomného zbližovania ľudí. Okrem hlavných koncertov sú súčasťou programu aj nečakané koncertovania hudobníkov či kapiel v škole, na úrade či vo fabrike. K world music sa tak dostanú aj tí obyvatelia, ktorí by si ju inak nikdy nevypočuli.

 

Miesto: Banská Štiavnica

Mesiac: máj

Žáner: world music


 

Slovenské Alternatívne Leto

Prvý ročník festivalu zorganizovali zakladatelia stále existujúceho klubu BOMBURA v Brezne v roku 1995. Myšlienka zorganizovať festival vznikla ako dôsledok prirodzenej potreby presadzovať alternatívne kultúrne žánre vo väčšom rozmere, ako len hranie v kluboch. Na festivale odohrali svoje koncerty mnohé známe slovenské aj zahraničné undergroundové kapely. Festival niekoľkokrát zmenil miesto konania a až v roku 1998 sa udomácnil pod zrúcaninou hradu Revište pri Žarnovici. Tu fungoval do roku 2008. V roku 2018 sme podujatie úspešne obnovili v spolupráci s jeho zakladateľmi. Festival spojil mladú a staršiu generáciu slovenských organizátorov alternatívnych koncertov na ceste za spoločnou myšlienkou open-air festivalu s potenciálom Európskeho významu udržateľnosti kultúry undergroundu.

 

Web: www.salfest.sk
Miesto: Revištské Podzámčie, Žarnovica
Mesiac: Júl
Žáner: underground, alternative, jazz-fusion, rock, folk, world music

 


 bombura

Najstarší hudobný klub na Slovensku. Od svojho počiatku v roku 1992 je centrom pre alternatívne žánre a ponúka svojim návštevníkom hudbu a kultúru presahujúcu mainstream. V pravidelných intervaloch tu vystupujú etablovaní, ale aj začínajúci či amatérski hudobníci z celého sveta. Priestor však dostávajú aj divadelné predstavenia, besedy, worshopy a výstavy.

Web: www.bombura.sk

 

 

 

 

ea

 

E&A festival

Dvojdňový medzinárodný multižánrový hudobný festival, zameraný na francúzsku hudbu a kultúru. Spomienka na Elene Chénot a Adolpha Simona, francúzsky pár, ktorý sa kedysi aktívne podieľal na rozvoji breznianskej kultúry. Zároveň spomienka na Francúzske dni, ktoré sa v Brezne v minulosti konali.

 

Miesto: Brezno (Bombura)
Mesiac: August
Žáner: jazz-fusion, folk, world music, francúzska hudba

 

 

hjd

 

Horehronské Jazzové Dni

Medzinárodný jazz-fusion festival. Každoročne predstaví to najlepšie z domácej scény v kombinácii s medzinárodnými interpretmi. Počas štyroch večerov hosťuje v klube už tradične 6 kapiel.

 

Miesto: Brezno (Bombura)
Mesiac: November / December
Žáner: jazz-fusion, alternative

 

 mapa