spectaculum

Vyberte váš jazyk

 fb black  yt black

joao

 

Špeciálny Warm Up dvojkoncert festivalu Zvuk for Štiavnica 2019 v Bratislave!

19.00 Doors open 20.00 Lenka Dusilová - SOLO (CZ) 21.30 Maria João - OGRE Electric Trio (PT)

--------------------------------------------------------------------------------

Maria João - OGRE Electric Trio (PT)

--------------------------------------------------------------------------------

Hudobníčka, známa svojimi spoluprácami s Akim Takasem, Gilbertom Gilom, či Bobbym McFerrinom, sa do Bratislavy vráti po 10 rokoch! Hviezda jazzových festivalov a klubov s fenomenálnym, nikým nezameniteľným hlasom chápe jazz po svojom - keďže je Portugalka, v jej pesničkách silno cítiť vplyv fado, a brazílskej hudby. Elektronické trio, hybrid jazzu a elektronickej hudby, je speváčkyným najnovším dobrodružstvom. Nezvyčajná inštrumentálna zostava a prístup k hudbe divákov nasmerujú na cestu cez svet zvukov križujúcich hranice medzi digitálnym a analógovým. Hlas Marie João bude vašim sprievodcom počas tejto cesty. Známa speváčka a improvizátorka odohrá v Bratislave skladby z dvoch albumov - Plástico a Songs for Shakespeare.

 

Maria João . vocals

João Farinha . keyboards / synthesizers

André Nascimento . laptop / electronica

----------------------------------------------------------------------------------

Lenka Dusilová - SOLO (CZ)

----------------------------------------------------------------------------------

Speváčka a jej hudobná intuícia prepoja množstvo nástrojov s loopermi v pôsobivej zvukovej vitráži, ktorej dominuje jej naliehavý, neochvejný a stále experimentujúci hlas. Jej sólo projekt s ktorým sa v Bratislave predstaví, bol hodnotený ako najsilnejší moment minuloročného Crossroads v Ostrave, kde získala prvé miesto, na tomto medzinárodnom stretnutí promotérov a hudobných novinárov.

 

Festival Zvuk for Štiavnica 2019 podporil z verejných zdrojov Fond na podporu umenia, ktorý je hlavným partnerom festivalu.